Агнешко в патладжани

Агнешко в патладжани Лакомник
Агнешко в патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 патладжана

800 г агнешко месо

1 глава лук

2 моркова

4-5 скилидки чесън

магданоз на вкус

1 малка тиквичка

1 голям домат

червен и черен пипер на вкус

1 с.л. олио

брашно

сол на вкус

Начин на приготвянe

Сварете месото с малко олио и вода и подправките. Варете около 40 минути или повече докато месото е напълно готово. Обезкостете го при нужда и го нарежете на малки парчета. Пасирайте зеленчуците без патладжаните и разбъркайте с бульона. Ако е рядък, го сгъстете с брашно. Патладжаните, обелени и нарязани на средно дебели филийки, оваляни в брашно, изпържете и извадете върху домакинска хартия.

В малка купичка се нареждат патладжаните, така че краищата им да са извън купичката, като се кръстосват на дъното. Смесете месото и зеленчуците и напълнете в палтаджанените купички. Завийте краищата като бохча. Може и да завиете като рулца, като във всяка патладжанена филийка сложите от плънката.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц