Агнешки чревца с пресен лук

Агнешки чревца с пресен лук Лакомник
Агнешки чревца с пресен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
190 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешки чревца

3-4 моркова

1-2 резана целина

2-3 корена от магданоз

7-8 връзки пресен лук

1 връзка пресен чесън

½ ч.ч. масло

1ч.л. червен пипер

1 с.л. доматено пюре

½ връзка магданоз

1 щипка сух джоджан

3 яйца

1 с.л. брашно

1 ½ ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвянe

Добре измитите чревца се сваряват в подсолена вода ,заедно с морковите,целината и корените магданоз.Отцеждат се и се нарязват на ситно.Лука и чесъна също се нарязват на ситно и се пържат в маслото,след което се прибавят червения пипер,чревцата,доматеното пюре,магданоза и джоджана.Сместа се разбърква,изсипва се в тавичка и се залива с 1ч.ч. бульон от чревцата.Пече се в умерена фурна.След като се опече се залива със смес от яйцата,сол,брашно и прясното мляко, поръсва се с кашкавал и пак се запича на силна фурна.

Още по темата
Още по темата
Агнешко по гергьовски
Измитото агнешко месо се осолява, намазва се с маслото, поръсва се с червения пипер и се разделя на две равни части. Слагат се в подходяща тава и се заливат с топла...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц