Японски сладкиш

Японски сладкиш Лакомник

Сочен десерт с орехи и сметана

Японски сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 к.ч. грис
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1 пакпулвер

За крема:

1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 пакетчета суха сметана

Начин на приготвянe

За тестото разбийте яйцата със захарта хубаво, до кремообразна смес, добавете течните съставки, а накрая и сухите, разбивайки с миксер на най-слабата скорост. Тестото се излива в подходящ със, предварително намаслен и набрашнен, и и се пече в предварително загрята на 200С фурна. За крема, карамелизирайте захарта на ниска температура, след това изсипете вътре млякото. Когато карамелът хубаво се разтопи, излейте го върху тестото. Готовият сладкиш намажете с разбитата според указанията на опаковката сметана. 

Още по темата
Още по темата
Сладкиш с крокан
Приготвяне на блата: Яйцата и захарта се разбиват добре на пяна. Прибавят се орехите и брашното разбъркано с 1/2 пакетче бакпулвер. Изсипва се в намазана с масло...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц