Ягодов мус

Ягодов мус Лакомник

Супер лесен, нежен и пухкав крем

Ягодов мус
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г ягоди
200 мл сладкарска сметана
2-3 супени лъжици пудра захар
6 яйца
2 ванилии



Начин на приготвянe

Пюрирайте ягодите. Сложете ги в купа и добавете към тях захарта. Отделно разбийте сметаната до пухкавост, а в друга купа разбийте белтъците до побеляване. Добавете сметаната и ванилията при ягодите и разбъркайте внимателно. След това добавете белтъците и разбъркайте леко. Разпределете муса в десертни чаши и оставете в хладилника да се охлади. При поднасяне декорирайте по желание.

 

 

Още по темата
Още по темата
Мус с бял шоколад
Накиснете боровинките в ликьора за 15 минути. В това време разтопете шоколада на водна баня и го охладете. Разбийте сметаната до пухкава консистенция, добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц