Шотландия е страна на вкусове

Шотландия е страна на вкусове Лакомник

Шарена трапеза за всеки

Шотландия е страна на вкусове
Автор:Лакомник

Чудните шотландски земи крият много тайни. Гордият народ на тази страна пази хилядолетна история, но и невероятни рецепти за вкусни специалитети. Опитайте питателните и шарени ястия, които за дълго ще се настанят в семейната ви готварска книга.

 

Бисквити

Необходими продукти:

200 г масло

200 г брашно

75 г нишесте

щипка сол

75 г захар

Начин на приготвяне: Оставяме маслото да се размекне. След това го разбиваме, заедно със захарта, докато се получи еднородна смес. Идва ред на брашното, нишестето и солта. Образува се тесто. Оставяме го да почине за половин час в хладилника. След това го разточваме, докато се получи равна кора. Режем на квадрати или правоъгълници. Можете да ги нарежете и с чаша. Взимаме плитка тава и я застиламе с хартия за печене. Нареждаме готовите бисквити. Отгоре ги набождаме с вилица. Загряваме фурната до 160 градуса и печем за около 15 минути.

 

 

Бутчета

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

50 г краве масло

мед

лимонов сок

розмарин

сол

черен пипер

Начин на приготвяне: За рецептата вземете по избор горни или долни бутчета. Направете сос от меда, лимоновия сок, маслото и подправките. Нареждаме пилешкото в тава. Поръсваме отгоре със соса. Добавяме две клонки розмарин. Печем за около половин час при 220 градуса в тава, покрита с фолио.

 

 

Сладкиш  

Необходими продукти:

500 г брашно

150 г царевично брашно

 150 г захар

400 г масло

пудра захар

Начин на приготвяне: Брашното се пресява. Смесва се с царевичното брашно и захарта. Добавяме маслото, натрошено на парченца. Разбъркваме докато стане еднородно маслено тесто. Слагаме го да се пече като хляб. Загряваме фурната до 150 градуса и печем, докато хване коричка, което ще ви отнеме около час. Когато стане готов, го вадим от фурната и веднага поръсваме с пудрата захар.

 

 

Яйца

Необходими продукти:

6 яйца

500 г кайма

 Сол

Черен пипер

Лук

Олио

Начин на приготвяне: Яйцата трябва да са твърдо сварени. Към каймата се добавят подправки на вкус. Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Разделяме на 6 части. Яйцата се обелват и разрязват на две.  Всяка половинка се обвива в кайма. Готовите топчета се пържат като кюфтета. Когато ги извадите от мазнината, трябва да ги оставите да се оттекат на салфетка.

 

 

Супа

Необходими продукти:

1 пиле

2 л. бульон

Масло

120  г лук

30 г ориз

Магданоз

Мащерка

Начин на приготвяне: Пилето се измива добре и по кожата му се правят резки с нож. Натърква се със солта и черния пипер. Нарязваме на порции и пържим до зачервяване. При него добавете лука и оставете докато и той се запържи. Наливаме бульона, който трябва да е пилешки или зеленчуков. Поръсете с нарязаните мащерка и магданоз. Оставете да се готви половин час. Добавете ориза. Оставяме да се свари, докато месото омекне. Нарежете месото на по-дребно, ако се налага и върнете обратно в тенджерата. Поръсете с още малко сол и пипер. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц