Червена леща със зеленчуци

Червена леща със зеленчуци Лакомник

Лесно и апетитно зеленчуково ястие

Червена леща със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 голяма ч.ч. червена леща

2 ч.ч. вода

1/2 зеленчуков бульон

сол

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. къри

1/4 ч.л. сух джинджифил

зехтин

1 глава карфиол

300 г спанак 

3-4 скилидки чесън

1 морков

черен пипер

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 220 градуса. Нарежете моркова. Накъсайте карфиола на розички. Застелете тава с хартия за печене, поръсете с подкравките, сложете моркова и карфиола. Залейте със зехтин и запечете до омекване на зеленчуците. През това време задушете спанака с чесъна за кратко. Почистете, измийте и сварете лещата във вода, в съотношение 1:2. Добавете подправките и бульона. Когато поеме водата добавете и струя зехтин. Разбъркайте добре. Сервирайте лещата с печените зеленчуци и задушения спанак. Поръсете с магданоз.

 

Още по темата
Още по темата
Задушена леща
Лещата се залива с вода и се вари на тих огън. Прецежда се, като водата се запазва.В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно нарязаният праз и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц