Хумус с патладжан

Хумус с патладжан Лакомник

Полезна, вкусна и лесна за приготвяне разядка

Хумус с патладжан
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 големи патладжана

1 консерва нахут

3-4 с.л тахан

2-3 скилидки чесън пресован

сока от 1 лимон

4 с.л зехтин

½ връзка нарязан на ситно магданоз

½ ч.л смлян кимион

½ ч.л. червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Патладжаните се разрязват на половинки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Измиват се и се поставят в тавичка да се запекат на силна фурна, докато омекнат. Вътрешността на опечените патладжани се изгребва с лъжица и се поставя върху решетка. В блендер се смилат нахутът – без соса от консервата, таханът, чесънът, зехтинът и лимоновият сок. Добавят се патладжанът и магданозът и се смилат до получаване на гладка смес. Пастата се изсипва в голяма чиния, поръсва се с кимион, сол и червен пипер. Яде се с арабски питки и зеленчуци.

Още по темата
Още по темата
Хумус
Нахутът се сварява и отцежда. Всички продукти се поставят в блендер и се разбиват. Поставя се в хладилника за 30 минути да отлежи преди сервирането.
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц