Хрупкави картофи с яйца

Хрупкави картофи с яйца Лакомник
Хрупкави картофи с яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

1,5 ч.ч. брашно

1 яйце

сол на вкус

олио

Начин на приготвянe

Почистете и измийте картофите, сварете ги в подсолена вода. Готовите картофи пасирайте на пюре. Картофите не трябва да бъдат студени, нито пък много горещи. Прибавете яйцето и брашното и разбъркайте добре. При необходимост може да прибавите още брашно, но сместа трябва да е гъста. Оставете да престои 10-15 минути, а след това го разточете, като трябва да бъде дебело около 4 мм. Нарежете го на ивици и ги запържете в предварително загрята мазнина или във фритюрник до златисто. Извадете ги върху хартия, за да отнеме мазнината и подправете със сол.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц