Хляб с мед и розмарин

Хляб с мед и розмарин Лакомник

Истинска домашна сладост със средиземноморски аромат

Хляб с мед и розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г натурално пшеничено типово брашно
1 щипка сол
1 стрък пресен розмарин
1 с. л. мед
мая
190 мл студена вода

150 г орехи

Начин на приготвянe

Брашното се пресява и се смесва със солта и розмарина. Медът и квасът се разтварят във водата. Изсипва се при брашното и се омесва тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почива 30 мин. Премесва се 1-2 минути и се оставя да почива 30 мин. Премесва се и почива по същия начин още два пъти. След последното премесване се оформя питка и се оставя 1-2 часа на стайна температура, докато удвои обема си. Фурната се загрява на 250° С. С остър нож се правят няколко среза на питката. Пече се 10 мин., фурната се намалява на 180° С и се пече още 30 - 40 мин. 

Още по темата
Още по темата
Пълнен хляб мозайка
Шунката, бекона, киселите краставички, сварените яйца и топеното сирене се режат на кубчета. Към сместа се добавят суровото яйце и подправките. Хляба се отрязва отгоре...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц