Тиквен шницел

Тиквен шницел Лакомник

Чудесно зеленчуково предложение за финал на деня

Тиквен шницел
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5-6 тиквички

250 г сирене или кашкавал

сол

брашно

1-2 яйца

галета

1 ч.ч.олио

Начин на приготвянe

Изчистените тиквички се нарязват по дължина, осоляват се, потапят се в брашно и се пържат. Отделно се прави смес от сиренето и яйцата. Между две тиквички се слага от тази смес, притискат се добре и се потапят в разбитите яйца, след това в галета и пак в яйца. Шницелите се пържат в силно сгорещена мазнина. Вместо сирене може да се сложи кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Паниран шницел от зеленчуци
В маслото се запържват нарязаният лук, изцедените от консервите грах и царевица и нарязаните на ситно чушки. Картофите се сваряват, обелват и се настъргват на едро...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц