Тиквеник с готови кори

Тиквеник с готови кори Лакомник

Бърза рецепта за празничната сладка баница

Тиквеник с готови кори
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г брашно

1 кг тиква

125 г прясно масло

60 мл олио

150 г счукани орехови ядки

200 г захар

100 г сухар

канела на вкус

щипка сол

Начин на приготвянe

Настърганата на ренде тиква се задушава в растителното масло заедно със захарта, след което се смесва със счукания сухар, канелата и ореховите ядки. От брашното, малко сол и вода се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори. Корите се поръсват с разтопеното масло и приготвената плънка и се навиват поотделно на рула, които се нареждат в намазана с масло тава. Баницата се поръсва с останалата мазнина и се пече.

Още по темата
Още по темата
На Бъдни вечер сложете чемшир против уроки
Нощта, в която според църковното предание се е родил Христос, е най-интимният български народен празник. Подготовката за него е започнала още от Игнажден, когато е...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц