Телешко карпачо на Николета Лозанова

Телешко карпачо на Николета Лозанова Лакомник
Телешко карпачо на Николета Лозанова
Автор:Лакомник

Плеймейтката Николета Лозанова определено не изглежда като типичната домакиня. За голяма изненада на мнозина обаче хубавицата се справя перфектно в кухнята. За Бъдни вечер тя сама е приготвила постните ястия за трапезата, а една от любимите й рецепти е телешко карпачо:

 

Необходими продукти:

150 г телешко бон филе

30 г рукола

1 лимон

2 с.л. зехтин

1 с.л. стрит розмарин

черен пипер - на зърна

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Това е рецепта за телешко карпачо ала Topo. За да го приготвите, нарежете телешкото на много тънко. Оставете го да се маринова за 24 часа в сместа от зехтина, изцедения лимонов сок, розмарин и черен пипер. След това го сложете да се замрази. Така студеното карпачо е готово за консумация. Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц