Телешки кебап на Мика Стоичкова

Телешки кебап на Мика Стоичкова Лакомник
Телешки кебап на Мика Стоичкова
Автор:Лакомник

Мика Стоичкова е родена в България, израснала е в Испания, а в момента живее в Щатите. Точно заради това, че е опазнала различни култури, дъщерята на Христо Стоичков обича еднакво и кухните им. Разбира се според Мика нищо не може да се сравни с нашите кебапчета и шопска салата. Когато готви в дома си в САЩ, Мика редува наши традиционни и испански ястия. 

„В нас е мултинационална кухня. Може би за това винаги се получава много вкусно”, казва Стоичкова.

Необходими продукти:

400 г. Телешко месо

3-4 пресни домата

4 с.л. доматена паста

чесън

4 стръка зелен лук

1 кофичка кисело мляко

100 г масло

сол - на вкус

зехтин -

черен пипер

чубрица

червен пипер -

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън. След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол и оставете да къкрят доматите около 5 минути.  Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.  Поднесете кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко.

Още по темата
Още по темата
Оризови спагети със скариди на Миро
От известно време певецът Миро е неузнаваем дори за приятелите си. Той се носи на крилете на любовта. Съпругата му Ели го вдъхновява да експериментира в кухнята и да я...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц