Супа от рибено филе

Супа от рибено филе Лакомник

Идеално предложение за топлите летни дни

Супа от рибено филе
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г риба филе
сокът от 2 лимона
3 с.л. оцет
сол
7 с.л. олио
3 глави лук
15 зърна черен пипер
3 дафинови листа
2 яйца
4 с.л. кисело мляко
½  връзка накълцан магданоз
крутони 

Начин на приготвянe

Почиства се и се нарязва на парчета рибното филе. Маринова се за 1 час в лимонов сок, оцет и сол. Задушава се в олиото ситно нарязаният лук и се прибавят 4 чаени чаши студена вода. Слагат се в тенджерата рибата, черният пипер и дафиновите листа. Оставя се подлучената рибна чорба да се вари за около 15 минути. Сваля се от котлона и след като леко се охлади, се застройва с разбитите заедно яйца и кисело мляко. Накрая се  прибавя наситненият магданоз. Рибната чорба се поднася с крутони.

Още по темата
Още по темата
Пикантна ханска рибна чорба
Рибата се нарязва на едро, може само глава и опашка. Аз слагам едната страница с коремната част. В 5-6 литрова тенджера се слага вода и рибата, отпенва се. Ври 10-15...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц