Спаначена супа с агнешки главички

Спаначена супа с агнешки главички Лакомник
Спаначена супа с агнешки главички
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

2 агнешки главички

500 г спанак

1 глава лук

1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

8 с.л. олио

1 яйце

½ ч.ч. кисело мляко

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Почистените главички се заливат с 6 ч.ч. вода, осоляват се и се варят на тих огън. Месото, езикът и мозъкът се нарязват на ситно и се връщат в бульона. Прибавя се спанакът, нарязан на дребно. В олиото се задушават нарязаният лук, брашното, червен пипер, разреждат се с бульона и се изсипват в супата. Супата се вари още 10-15 минути и се застройва с разбитото в млякото яйце. Поднася се поръсена с черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц