Скумрия в гъбен сос

Скумрия в гъбен сос Лакомник

Вкусен и полезен обяд само за 40 минути

Скумрия в гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скумрии

2 с.л. брашно

2 с.л. масло

20 мл олио

3 с.л. настъргано козе сирене

50 мл бяло вино

4 с.л. сметана за готвене

300 г гъби по избор

1 жълтък

лимонов сок

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Посоляваме почистените скумрии, заливаме с лимонов сок и ги изпържваме от двете страни в сгорещено олио и част от маслото. След това ги изваждаме и ги поставяме в затоплени чинии. В останалата от пърженето мазнина поставяме брашното, запържваме го и разреждаме с малко вода. Прибавяме сиренето, виното, сметаната, сол, черен пипер и лимонов сок и варим известно време. Нарязваме на парченца почистените гъби, изпържваме ги в масло и ги прибавяме към соса. Застройваме с разбития с една лъжица сметана жълтък и заливаме скумриите.

Сервирайте с гарнитура "Чеснов ориз".

Още по темата
Още по темата
Скумрия с пържени варени картофи и рукола
Сварете картофите в подсолена вода. След като са готови ги обелете и нарежете на тънки дълги ивици. В тиган загрейте няколко лъжици зехтин и запържете картофите от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц