Свинско с червено цвекло, моркови и лук

Свинско с червено цвекло, моркови и лук Лакомник

Лесен и апетитен специалитет за вечеря

Свинско с червено цвекло, моркови и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинска плешка без кост

2 глави червено цвекло

2 моркова

1 глава лук

1 ч.л. сол

1 ч.л. мед

1 ч.ч. бира

щипка червен пиепр

1 ч.л. риган

Начин на приготвянe

Свинската плешка се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Месото се вари 30- 40 минути. Вадят се мръвките и се подреждат в гювеч. Медът се смесва с бирата. Кореноплодните се почистват и измиват. Режат се на кубчета. Лукът се реже на пръстени. Зеленчуците се разпределят между месото. Поръсва се сол, риган и червен пипер. Ястието се полива с бира и 2 ч.ч. прецеден свински бульон. Съдът се похлупва. Ястието се пече на умерен огън 40 минути. Поднася се топло.

Още по темата
Още по темата
Свинско филе с плънка от ориз
Разрежете месото по средата, като не стигате до края. Обърнете го с разреза нагоре и го разтворете като книга. В единия край на всяка от двете страни остава по-дебело...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц