Свинско бонфиле с гъби и кашкавал

Свинско бонфиле с гъби и кашкавал Лакомник

Апетитна вечеря само за 30 минути

Свинско бонфиле с гъби и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г свинско бон филе

2 глави лук

1 с.л. лимонов сок

2/3 ч.ч. брашно

300 г пресни гъби

1/3 ч.ч. разтопено масло

1/2 чл. черен пипер

1/3 ч.ч. настърган кашкавал

сол

Начин на приготвянe

Месото както е цяло се напръсква с лимоновия сок и се покрива с нарязаният на филийки лук. В затворен съд се държи в хладилник поне 10 часа, след това се нарязва на порции, които се овалват в смесеното със солта брашно и след това се изпържва в силно загрята мазнина. Порциите се нареждат в тавичка. Нарязаните на  малки парчета гъби се задушават с маслото и се посипват върху пържолите. Поръсва се ястието със сол и черен пипер, после с настъргания кашкавал и се запича в умерена фурна за 4-5 минути.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц