Родопска чорба

Родопска чорба Лакомник

Полезно и леко хапване за обяд

Родопска чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 и 1/2 ч. ч. боб

1 стрък праз
1 чушка
3-4 картофа

1-2 с.л. доматено пюре
сол на вкус 
подправки на вкус

Начин на приготвянe

Фасулът се накисва предварително и се слага да поври с малко вода. Тя се излива и се сипва прясна топла вода.  Щом заври, се добавя нарязаният праз лук и чушката. Изчаква се да се посвари и се прибавят доматеното пюре и нарязаните на картофи и подправките. По желание се прави запръжка от олио и червен пипер. Оставя се да ври още малко.

Още по темата
Още по темата
Манастирска боб чорба
Предварително почистеният и измит боб се накисва в студена вода през нощта за около 8 часа, след което водата се изхвърля. Бобът отново се залива със студена вода,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц