Ризотото на Мика Стоичкова

Ризотото на Мика Стоичкова Лакомник
Ризотото на Мика Стоичкова
Автор:Лакомник

Мика Стоичкова откровено признава, че хич не я бива в готвенето. Дъщерята на Христо Стоичков обича да похапва от вкусните манджи на майка си Марияна и баба Пепа. От тях е научила и единственото ястие, което може да приготвя засега - ризото с морски дарове.

Необходими продукти:

1 ч.ч. ориз

100 г калмари

100 г скариди

100 г миди

100 г октоподчета

150 мл бяло вино

50 г пармезан

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 1/2 л месен бульон

4 с.л. олио

1 с.л. лимонова кора

1 с.л. магданоз

1/2 ч.л. черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситни кубчета и заедно с пресования чесън се задушава в олиото. Щом омекне лукът, се добавя оризът и бялото вино. Разбърква се, докато оризът поеме виното. Накрая се добавя горещият бульон и десетина минути преди да оризът да поеме цялата течност се добавят морските дарове. Ястието се разбърква до пълната готовност на ориза. Накрая се прибавят ситно нарязаният магданоз, настърганият пармезан и настърганата лимонова кора. Ястието се посолява, разбърква се и се сервира горещо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц