Рецептите на Ева Лонгория от „Отчаяни съпруги”

Рецептите на Ева Лонгория от „Отчаяни съпруги” Лакомник

Актрисата предпочита леките супи и салати

Рецептите на Ева Лонгория от „Отчаяни съпруги”
Автор:Лакомник

Любимите на хиляди жени по цял свят актриси от сериала „Отчаяни съпруги” вече могат да се похвалят с готварска книга. Тя носи очаквано заглавие – „Готварската книга на отчаяните съпруги”, но внася изненадващи топлота и уют във всеки дом. Мотото на героините от обичания сериал е, че „за обикновените хора храната е раят”.

Предлагаме ви няколко рецепти на любимите актриси, които всъщност са приготвени от Ева Лонгория. Тя е единствената сред колежките си, която наистина се вихри в кухнята и наскоро издаде и собствена готварска книга.

 

Супа от млечна царевица

 

Продукти

4 ч.ч. зърна от млечна царевица

3 ч.ч пилешки бульон

1 с.л. масло

1 ч.л. къри

1 ч.л. кимион на зърна

1 ч.ч. прясно мляко

4 с.л. пресен лук, нарязан на ситно

2 с.л. пресен кориандър или магданоз, нарязани

200 г сурова наденица или чорисо, по желание

сол и пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

Царевицата се залива с пилешкия бульон и се вари на тих огън 20 мин. Разбива се с пасатор и се прецежда, като се претрива през по-едро сито. В загрятото масло се слагат кърито и кимионът, разбъркват се и се добавя прецедената царевица. Налива се млякото, подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с пресен лук, кориандър и изпържената наденица или чорисо.

 

Зелена салата с портокали

 

Продукти

1 зелена салата

2 портокала, филирани на резенчета

печено кашу

пармезан

За дресинга:

сок от 1/2 портокал

2 с.л. балсамов оцет

1 ч.л. мед

1 ч.л. горчица

сол на вкус

3 с.л. вода

3 с.л. зехтин

 

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за дресинга и добре ги разбъркайте. Накъсайте салатата, гарнирайте я с портокаловите резени и ядките и поръсете отгоре с пармезан - настърган или на тънки люспи. Залейте с дресинга.

 

Мексиканска салата с тортила

 

Продукти

100 г тортила чипс

50 г сирене чедар

1 пиле на грил

1 глава червен лук

2 свежи люти чушки

200 г зелена салата

За дресинга:

2 бр. авокадо

1 малка кофичка заквасена сметана

2 скилидки чесън

сокът на 1 лимон

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

В тава, покрита с хартия за печене наредете чипса и го поръсете с настърганото сирене. Запечете го в силна фурна, докато сиренето стане златисто. Сложете чесъна и почистеното авокадо в блендер. Добавете сметаната и разбийте на гладък крем. Подправете с лимоновият сок и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте пилешкото месо на парченца. Нарежете лука на колелца, а чушката на ситно. Сложете всичко в салатиера, полейте с дресинга и разбъркайте. Преди поднасяне разпределете салатата в 4 чинии, сложете от пилешката смес в средата и гарнирайте със запечените тортили.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц