Пъстърва с масло(на тиган)

Пъстърва с масло (на тиган) Лакомник
Пъстърва с масло
(на тиган)
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Илияна Иванова, с. Ралево
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви - изчистени
1 парче масло – около 80 г
4 клонки девесил
1 лимон
сол

Начин на приготвянe

Правим леки прорези по тялото на рибата от двете страни, осоляваме, слагаме в коремчето клонче девесил, резенчета лимон и черен пипер. В загрят тиган (с по голям диаметър, за да се пържат цели), се слага зехтин и парчето масло. Леко овалваме рибата в царевично брашно и пържим, обръщаме с две лопатки.

Гарнираме със задушени картофи с масло и копър.

Чудесна е с чаша студено бяло вино.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц