Пъстърва по градинарски

Пъстърва по градинарски Лакомник

Апетитна и бърза рецепта за вечеря с малко калории

Пъстърва по градинарски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

300 г моркови

300 г целина

1 стрък праз

бял млян пипер

бахар

100 мл лимонов сок

100 мл бяло вино

500 мл вода

За винената пяна:

2 жълтъка

100 мл червено вино

1 ч.л. лимонов сок

щипка сол

щипка захар

Начин на приготвянe

Преди да се започне с подготовката на рибата, се сваряват съставките – почистените зеленчуци, солта, подправките, бялото вино във водата. Морковите, целината и празът се нарязват на тънки ивички за плънката на рибните рула. Пъстървите внимателно се разрязват по гръбнака и се почистват от вътрешностите. От една пъстърва се получават две филета. Върху всяко филе се слага от нарязаните моркови, целината и праза. Посолява се, подправя се с бял пипер и се поръсва с лимонов сок. Върху дъска се разстеля фолио, поставя се върху него филе и внимателно се навива на руло. И така правим общо 8 рула. Върху фолиото се слагат и парчета от изрезките на фолиото, увива се и се пристяга, за да се запази формата на рулата. Така приготвените парчета се варят в приготвения предварително зеленчуков бульон 10 – 15 минути (в него бяхме сварили зеленчуците с виното). Изваждат се с решетеста лъжица и се освобождават от фолиото. Гарнираме по желание.

Още по темата
Още по темата
Диетична печена пъстърва
Пригответе маринатата като смесите соевия сос, сока от лайми ликьора, прибавете настъргания джинджифил, ситно нарязания джинджифил. Почистете рибата, направете няколко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц