Пълнен сладкиш с ябълки и ванилова глазура

Пълнен сладкиш с ябълки и ванилова глазура Лакомник

Богат и изкусителен десерт, подходящ и за празнично меню

Пълнен сладкиш с ябълки и ванилова глазура
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 пакет суха мая

1 ч.ч. топло мляко

2 с.л. разтопено масло

1 голямо яйце

2 с.л. мед

1 ч.л. сол

3-3 1/2 ч.ч. брашно

За плънката:

2 ябълки, обелени и нарязани на ситно

1 ч.ч. печени орехи, нарязани

1 1/3 ч.ч. захар

1 ч.л. канела на прах

3/4 ч.ч. разтопено масло

За глазурата:

1 ч.ч. пудра захар

3 до 4 ч.л. топла вода

1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвянe

Разтворете маята в топлото мляко, като трябва да се получат мехурчета. Прибавете маслото, яйцата, меда, сол, брашното и бъркайте до еднородна смес. Замесете тестото до еластичност за около 6-8 минути. Оставете покрито да втаса за около час или докато удвои обема си.

Смесете продуктите за плънката до еднородна смес. Замесете тестото и го разделете на

половина, а всяка половина нарежете на 16 парчета, всяка част разточете на кръгчета. Във всеки кръг сложете по 1 ч.л. от сместа, запечатете като се получи топка и захванете добре краищата. Потопете топката в разтопено масло, така и с останалите топки. Отгоре сложете останалия пълнеж, като се уверите, че покрива добре тестото. Оставете да втаса отново за 45 минути. Запечете за около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. Извадете десерта и оставете да се охлади. Смесете ванилията, захарта, топлата вода, разбъркайте добре и залейте кейка.

 

Още по темата
Още по темата
Постен ябълков сладкиш
Брашното се пресява с бакпулверът, добавя се грис, 1 чаша от захарта и по желание може да се настърже малко лимонова кора за аромат. Това е сухата смес. Настърганите...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц