Пълнени постни чушки

Пълнени постни чушки Лакомник
Пълнени постни чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. зрял боб

2-3 глави червен лук или 3-4 стръка праз лук

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. едро счукани орехи

джоджен или чубрица

16 сухи чушки

Начин на приготвянe

Сухите чушки се измиват, внимателно се почистват от семето, за да не се разкъсат и се накисват в топла вода да омекнат. Бобът се накисва в студена вода 10-12 часа, сварява се, отцежда се много добре, посолява се и се смачква (счуква). Червеният лук се нарязва на ситно и също се счуква. Смесват се отцеденият боб, лукът, орехите, ако трябва, още сол и стритият сух джоджен. С тази смес се пълнят (гнетят) чушките. Редят се в тава, поливат се с олио и се пекат.

Още по темата
Още по темата
Кюфтенца с чушки
Нарежете на ситно лука, чушките и ги запържете. Подправете каймата, добавете яйцето и смесете със зеленчуците. Разбъркайте добре и оформете малки кюфтета. Оваляйте ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц