Пълнени миди

Пълнени миди Лакомник

Пригответе си тези невероятни миди със страхотен вкус

Пълнени миди
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг миди

2 глави лук

олио

1/2 ч.ч. ориз

1 с.л. доматен сос

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Избират се едри миди, изчистват се добре и се слагат да се варят, за да се отворят. Изчистват се. В 5-6 с.л. олио се запържва лука, прибавят се 15-20 миди, освободени от черупките, запържват се и те. Слага се ориза, налива се 1/2 ч.ч. вода и се оставя да ври, за да набъбне ориза. Прибавя се доматения сос, сол и черен пипер. С тази смес се пълнят мидите, заедно с месото им, притварят се и се нареждат в тенджера. Заливат се с 2 ч.ч. гореща вода и 2-3 с.л. олио и се оставят да се варят на тих огън, докато водата изври.

Още по темата
Още по темата
Миди на скара с масло, босилек и лимон
Загрейте предварително скарата. Отстранете черупката от всяка мида, почистете ги и ги разрежете на две. В малка купа смесете размекнатото масло, сокът от лимона и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц