Пълнени кифлички с яйца

Пълнени кифлички с яйца Лакомник

Вкусни хапки за целия ден

Пълнени кифлички с яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

за тестото:

400 мл вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
700 г брашно

за плънката:
1 глава лук
1 морков
6 яйца
магданоз
черен пипер

олио

Начин на приготвянe

Замесете тесто от водата, солта, содата и брашното. Сварете яйцата (едно оставете за намазване) и ги нарежете на кубчета. Задушете леко нарязания на дребно лук и настърганите моркови, след което ги смесете с нарязаните яйца и подправките. Разточетете тестото с дебелина около 1/2 см. С чаша изрежете от него кръгчета и сложете върху всяко част от плънката. Намажете краищата с останалото рабито яйце и ги слепете като ги прегънете на две под формата на полумесец. Изпечете ги в умерене фурна до зачервяване или изпържете в сгорещено олио. 

Още по темата
Още по темата
Медени кифли с канела и орехи
Разтворете маята в топлата вода и разбъркайте. След няколко минути, когато започне да се пени, прибавете останалите продукти за тестото и месете докато стане...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц