Пълнени картофени кюфтета

Пълнени картофени кюфтета Лакомник

Неустоими кюфтенца с хрупкава коричка

Пълнени картофени кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг картофи
300 г гъби
брашно или галета за овалване
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус
олио

3-4 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Сварете картофите, обелете, охладете ги леко и намачкайте на пюре. Добавете брашното и подправките, и разбъркайте добре сместа. Запържете нарязания лук в малко олио, след това добавете нарязаните ситно гъби, запържете и тях, след което добавете нарязания чесън. 

От картофената смес оформете кюфтета, в средата им сложете по малко от плънката, покрийте я с картофеното тесто и отново оформете кюфте. Оваляйте кюфтетата в галета или брашно. Изпържете ги в горещо олио от двете страни, докато се зачервят и хванат коричка. Поднесете със сезонна салата по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Картофени кюфтета с орехи
Картофите, измити и сварени, се обелват, докато са топли, а изстинали се прекарват през преса за пюре или се настъргват на ренде. Към тях се прибавят лук и магданозът,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц