Пълнени калмари по италиански

Пълнени калмари по италиански Лакомник

Страхотна и здравословна рецепта за обяд или вечеря

Пълнени калмари по италиански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8-10 калмара
300 г сирене фета
2 домата
200 г маслини
150-200 г сушени домати
2 с.л. каперси
листа свеж босилек
черен пипер
сол
щипка сушен розмарин
щипка риган
щипка мащерка
1 лимон
зехтин

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180°C. Първо почистете калмарите: отстранете главата от тялото на калмара и изрежете пипалата точно над очите. Уверете се, че е празен. Смесете фетата, доматите, маслините, сушените домати и босилека. Разбъркайте в купа. Добавете каперси, пипер, розмарин, риган и мащерка. Разбъркайте добре. С помощта на малка лъжичка напълнете калмарите с приготвената плънка. Използвайте клечка за зъби за затваряне на калмарите. Сложете пълнените калмари в тава и поръсете съз зехтин и лимонов сок. Покрийте с алуминиево фолио и печете за около 20-25 минути. Махнете фолиото и гответе още 5 минути. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Калмари с царевица
В голям тиган с олио задушаваме 5 мин калмарите и предварително нарязаните чушки, кромид лук и чесън. Доливаме виното и оставяме да ври още 5 мин, след което изваждаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц