Пълнени гъби

Пълнени гъби Лакомник

Перфектното мезе за лятото

Пълнени гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг гъби печурки (по-едри)

2-3 стръка зелен лук

150 г шунка или бекон

150 г кашквал

1 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Измиват се и пънчетата се отстраняват. Гъбите се поставят в тава за печене и се налива 1 ч.ч. вода. Пекат се на 200 градуса до полуготовност. Пънчетата се нарязват на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Остраява се от огъня. Гъбите се изваждат от фурната и с излива водата, която се е събрала при печенето в тях. Сместа се разпределя развномерно. Настъргания  кашквал се слага накрая. Ако е необходимо се налива още малко вода в тавата. Пекат се до готовност, златисто на кашкавала.

Още по темата
Още по темата
Лучен пай с гъби
Нарежете лука на кръгчета и го запържете до златисто, като подправите на вкус. Нарежете на ситно гъбите и ги прибавете към лука, като продължите да запържвате до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц