Пълнена тиква с агнешко

Пълнена тиква с агнешко Лакомник
Пълнена тиква с агнешко
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г агнешко, 150 г нахут от консерва, 1 глава лук, 1/2 ч.л. семена от кориандър, 1 с.л. гарам масала, 1/4 ч.л. мащерка, 1/2 ч.л. черен пипер, 2 с.л. олио, сол на вкус, 1 средна тиква

Начин на приготвянe

Измийте тиквата и отрежете горната част, издълбайте я от вътре с лъжица. Измийте семките и ги запечете във фурната. Намажете тиквата с олио и я запечете на грила при 200 градуса за 10 минути. През това време нарежете на малки кубчета агнешкото и го запържете в загрято олио, подправете  и задушете до полуготовност. Нарежете на ситно лука и го запържете в маслото от месото за 2 минути, прибавете го към месото, добавете нахута, подправете с гарам масала, мащерка, сол, черен пипер и напълнете с получената плънка тиквата. Запечете за 30 минути на грила при 200 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Пикантни зеленчуци в тиква
Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте 1 с.л. зехтина на средно силен огън в тиган и добавете лука, чушката и чесъна. Задушете като бъркайте около 6-7 минути или...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц