Пълнена баклава с кадаиф

Пълнена баклава с кадаиф Лакомник
Пълнена баклава с кадаиф
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 пакет тънки кори (400-500 г)
250 г суров кадиф
200 г разтопено масло
За плънката:
350 г счукани на ситно орехи
1 с.л. грис
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
За сиропа:
1 кг захар
1 1/2 л вода
канела
сок от 1 лимон

Начин на приготвянe

Корите се разгъват внимателно. Върху най-горната се намазва обилно масло, ръси се от плънката (всичко от нея се смесва в купичка предварително) и най-отгоре се разстила пласт от суровия пресен кадаиф.

Тегли се внимателно, с две ръце, равномерно, до самия край на корите. Количеството е около една шепа на руло.

Хващат се горните 2 кори с плънката и кадаифа и се навиват на руло.

Намазва се обилно следващата кора с масло, слага се рулото върху нея и заедно с още една кора се навива отново - едно руло се завива с 4 кори.

Получават се няколко - 5 или 6 - дебели рула, които може да се нарежат на големи или малки парчета.

Нареждат се в намазнена тавичка и се пекат 30 минути на 180°С, или докато се получи златист цвят. Междувременно продуктите за сиропа се сваряват за 10 минути.

Изчаква се да се поохлади малко и се залива баклавата.

Може да се сервира след час, но най-хубава е на следващия ден.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц