Пурички

Пурички Лакомник
Пурички
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Иванка Петрова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно
2 яйца
1 с.л. захар
1/2 кубче мая
сол на вкус
вода до меко тесто
300 г нарязано прошуто крудо

Начин на приготвянe

В една чаша хладка вода се слагат маята и захарта. Оставя се да втаса. От брашното се прави кладенче и в кладенчето се слагат 2 яйца и втасалата мая, и сол. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса. Омесва се отново и пак се оставя да втаса. Късат се малки топчета от него и се оформят на фитил. Около всяко фитилче се усуква прошуто и се пекат в тефлонов тиган без мазнина, като се обръщат от всички страни.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц