Пуешки бутчета с кисело зеле и ориз

Пуешки бутчета с кисело зеле и ориз Лакомник
Пуешки бутчета с кисело зеле и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Нела Христова, Габрово
Лакомник Необходими продукти

2 пуешки бутчета
1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
черен пипер
дафинов лист
червен пипер
зелев сок

Начин на приготвянe

От киселото зеле се оставят 2 листа настрана, а останалата зелка се нарязва на едро и се запържва заедно с ориза с малко мазнина, добавят се подправките - черен пипер, дафинов лист, червен пипер. Всичко се пресипва в голяма тепсия, отгоре се слагат 2 пуешки бутчета, предварително леко сварени, поръсват се с подправки и се покриват с двата листа, оставени настрана. Налива се от зелевия сок и се пече до готовност на умерена фурна 1 час. Преди да стане готово, се махат зелевите листа от бутчетата, за да може да се запекат леко и да имат хубава коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц