Празничен солен кекс

Празничен солен кекс Лакомник
Празничен солен кекс
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Райна Босакова-Петкова, с. Априлово
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
500 г (30 листа) цвекло (може и спанак)
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. сирене
За украсата:
10 смлени ореха
чери доматчета
маслини
плодчета физалис
1 крема сирене
125 г заквасена сметана
китка пресен магданоз
клечки за зъби

Начин на приготвянe

Всички продукти за кекса се смесват в посочения ред, като цвеклото се попарва предварително през гевгир с гореща вода и се нарязва. Сместа се изсипва в намаслена форма за кекс. Пече се 35 мин на 180 градуса. След като се охлади кексът, се украсява, като се намазва отстрани с предварително разбитото крема сирене и заквасената сметана. Слага се нарязаният на ситно магданоз, а отгоре се подреждат (забождат с клечките за зъби) чери доматчетата, маслините и физалисът по ваш избор. Наръсва се и със смлените орехи.

Добър апетит! Надявам се предложението ми да ви хареса! Желая ви все така успешна работа!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц