Постна мусака с тиквички и кашкавал

Постна мусака с тиквички и кашкавал Лакомник

Още по-богата идея за семейната трапеза

Постна мусака с тиквички и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг тиквички

3 с.л. галета

1 яйце

100 г кашкавал

1 връзка копър

1 връзка пресен лук

1 стрък пресен чесън

черен пипер

настъргано индийско орехче

1/3 ч.ч. зехтин

За заливка:

200 г кисело мляко

1 яйце

1 с.л. брашно

Начин на приготвянe

Настъргват се тиквичките на едро, посоляват се и се оставят да омекнат. Изстискват се тиквичките от водата, към тях се прибавят нарязания лук, чесън, копър, настъргания кашкавал, малко черен пипер, малко настъргано индийско орехче, яйцето, зехтина и накрая галетата. Разбърква се добре. Намазва се тавичка със зехтин поръсва се с галета и се изсипва сместа, отгоре се залива с разбитото кисело мляко с брашно и яйце. Пече се до готовност. Тавичката е с размер 20х20см.

Още по темата
Още по темата
Мусака от чушки, сирене и яйца
Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черния пипер и магданоза. В малка тавичка,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц