Постен гювеч по каракачански

Постен гювеч по каракачански Лакомник

Икономично и леко предложение за домашно ястие

Постен гювеч по каракачански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

7-8 чушки

2 връзки пресен лук

4 домата

200 г грах

250 г сирене

2 яйца

5 с. л. олио

60 г масло

2 с. л. брашно

1 ч. ч. кисело мляко

1 ч. л. червен пипер

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се последователно чушките, нарязани на ивици, грахът, доматите, нарязани на ситно, червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се изсипват в гювеч. Прибавят се настърганото на ренде сирене, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус.

Ястието се разбърква и се слага в силна фурна, но не предварително загрята. Към края на печенето се залива с киселото мляко и разбитите яйца. Прибавя се и маслото и се запича отново. 

Още по темата
Още по темата
Гювеч с ребърца
В пръстен гювеч се слага малко мазнина на дъното, след това се нареждат нарязаните на шайби глави лук. След това ред гъби, ред ребърца, ред чушки, моркови, пак ред...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц