Понички с шоколад

Понички с шоколад Лакомник
Понички с шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Роза Костова, Павел баня
Лакомник Необходими продукти

2 яйца
2 с.л. меко масло
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
2 с.л. захар
2 ванилии
щипка сол
1/2 пакетче жива мая (20 г)
брашно за меко тесто (около 2 1/2 ч.ч.)

Начин на приготвянe

Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След втасването разточваме кора с дебелина 1 см (ако е по-тънка, няма да са кухи вътре поничките), нарязваме с кръгла форма (от курабийки). Ако не разполагаме с форма, може и с чашка. Пържим в загрята мазнина. След като ги изпържим, оставяме върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината, и пълним с пълнеж по желание с помощта на шприц (може и да ги разрежете и да ги напълните с помощта на лъжичка). Моите в случая са с течен шоколад.

Дано предложението ви допадне. Да ви е сладко!

Още по темата
Още по темата
Испански понички "Чуроз"
Смесете водата и солта и я сложете в тенджера на котлона. Когато заври изсипете брашното наведнъж, и започнете да бъркате енергично с дървена лъжица, до получаването...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц