Подлютени пълнени чушки с царевица и сирене

Подлютени пълнени чушки с царевица и сирене Лакомник

Лека и апетитна рецепта за диетично хапване или предястие

Подлютени пълнени чушки с царевица и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. масло

4 чушки

2-3 скилидки чесън

1 1/2 глава лук

2 ч.ч. царевица от консерва

1 ч.л. лют червен пипер

200 г сирене

1/2 ч.ч. кисело мляко

чили на прах

200 г твърд кашкавал

кориандър

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. В тиган разтопете маслото и запържете, почистените и ситно нарязани лук и чесън на умерена температура, докато придобият златист цвят за около 3-4 минути. Прибавете царевицата и при постоянно бъркане оставете на котлона за 5-10 минути, докато царевицата стане ярко жълта. Отнемете от огъня и прибавете лютия пипер, чилито, натрошеното сирене, разбъркайте добре продуктите и подправете със сол и черен пипер. Срежете горната част на чушките при дръжката и ги почистете от семките. След това ги напълнете със готовата смес, поставете ги в намазнена форма за печене и покрийте отгоре с изрязаните дръжки. Поръсете ги с растително масло или зехтин, сипете 1 пръста вода и ги сложете във фурната да се запекат за 20-30 минути, докато омекнат добре чушките. Поръсете готовото ястие с настъргания кашкавал и оставете във фурната за още 5 минути. Сервирайте като украсите със ситно нарязания кориандър.

Още по темата
Още по темата
Пълнени чушки с фета
Сложете по едно листо мента във всяка чушка. Сложете краставица и сирене. Повторете докато свършите продуктите за пълнене. Загрейте фурната на 180 градуса и печете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц