Плодова пита

Плодова пита Лакомник
Плодова пита
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
5
Автор
Евелина Николова, София
Лакомник Необходими продукти

5 яйца
150 г олио
1 1/2 ч.ч. захар за тестото
3 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 кг плодове ( ябълки, малини, праскови, кайсии)
грис
1 ч.ч. захар за плодовете

Начин на приготвянe

Захарта и олиото се разбиват на пяна, прибавят се едно по едно яйцата и успоредно с това - по малко от брашното, с което е смесен бакпулверът. Накрая се прибавя млякото с разтворената в него сода. Разстила се в намазнена и набрашнена тава да се пече.

Върху тестото се поставят плодовете, предварително поръсени с грис за поемане на влагата. Отгоре се поръсва една чаша захар и се пече в предварително загрята фурна 25 мин най-отдолу и 5 мин на скара.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц