Питки с месо (стъпка по стъпка)

Питки с месо (стъпка по стъпка) Лакомник

Апетитни пълнени хлебчета за закуска или хапване през целия ден

Питки с месо (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г захар

250 г брашно

2 яйца

24 г мая

70 мл зехтин

750 г свинско месо

1 см корен от джинджифил, настърган

2 скилидки чесън

17 мл олио

50 г мед

40 мл соев сос

15 мл червено вино

7 зърна черен пипер

сол на вкус

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. кардамон

1/2 с.л. листа от розмарин

20 мл сусамово масло

15 г зелен лук

Начин на приготвянe

Смесете топлата вода със захарта и маята и оставете да престоят за 15 минути. Отделно смесете брашното, разбийте яйцето, маслото, сол и разбъркайте добре със сместа от маята и замесете тесто. При необходимост добавете допълнително брашно, за да се получи еластично брашно. Покрийте и оставете да втаса на топло място за да увеличи двойно обема си.

Нарежете месото на ситно, добавете чесъна, джинджифила, олио, меда, соевия сос, виното, черен пипер, сол, сусамовото масло и останалите подправки. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за час. Загрейте малко олио и запържете за 5 минути до готовност. Отнемете от огъня, прибавете зеления лук и разбъркайте.

Загрейте фурната до 175 градуса. Разделете тестото на 12 равни части, от всяка оформете топче, разточете и в средата сложете от плънката с месото. Покрийте добре, намажете с масло и запечете до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц