Пиле с прошуто и сирене

Пиле с прошуто и сирене Лакомник

Сочно пиле за вечеря

Пиле с прошуто и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 охладено пиле

200 г прошуто 

1 ч.ч. натрошено сирене

1/4 стрък праз

250 г коприва

1 ч.л. сол

1 ч.л. мащерка

2- 3 с.л. олио

1 лимон

Начин на приготвянe

Копривата се измива. Празът се почиства. Скълцва се на дребно. След това копривата се къса на малки парченца. Взема се тиган. Наливат се 2- 3 с.л. олио. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се лукът и копривата. Запържват се за 10 минути. Съдът се оттегля. Добавя се натрошеното сирене. Поръсва се суха стрита мащерка. Плънката се обърква. Пилето се измива. Пълни се със запържените продукти. Зашива се. Натрива се със сол. Увива се в ленти прошуто. Слага се в гювеч. Полива се с една бира и половин чаена чаша опрясно мляко. Съдът се похлупва. Пилето се пече на умерена фурна, час и половина. Поднася се с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пиле с грейпфрут и розмарин
Овкусете филето със сол, червен пипер, черен пипер и розмрин. Изстискайте половин грейпфрут и го намажете със сока. Сложете в тава и долейте чаша вода. Поръсете с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц