Пилешки крокети

Пилешки крокети Лакомник

Много лесно за приготвяне хапване

Пилешки крокети
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко бяло месо

2 с.л. брашно

2 яйца

1/4 ч.ч. олио

2 с.л. галета

1 с.л. червен пипер

сол, черен пипер и риган

Начин на приготвянe

Нарязваме месото на средни по големина парчета. Слагаме ги в дълбок съд заедно с ригана, доливаме олиото и разбъркваме. Преди да започнем да панираме месото, приготвяме три чинии. В първата чиния слагаме брашното, във втората – разбитите яйца, а в третата – галетата. Овкусяваме пържолите със сол и червен и черен пипер, след което потапяме всяка една от тях първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Оставяме пилешкото да се пържи на слаб огън. Сервираме със салата по избор. Готовите крокети остават хрупкави за 2–3 дни.

Още по темата
Още по темата
Картофени крокети с кренвирш
Сварете картофите, пюрирайте ги и ги оставете да изстинат. Посолете, поръсете с брашното и прибавете яйцата.Разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Сварете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц