Пилешка супа с лук и ориз

Пилешка супа с лук и ориз Лакомник

Вкусна и питателна домашна супа

Пилешка супа с лук и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко филе
2 л пилешки бульон
3-4 глави лук
100 г масло
3 с.л. ориз
магданоз
1 ч.л. мащерка
черен пипер
червен пипер
сол


Начин на приготвянe

Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Овкусете го със солта, черния и червения пипер. След това го запържете в сгорещеното масло от всички страни като разбърквате непрекъснато. Към него добавете и едро нарязания лук и продължете да разбърквате. Залейте с разтворения бульон. Междувременно, докато закъкри нарежете магданоза и стрийте сушената мащерка. Добавете ги към супата. Оставете да ври около 20-30 минути и след това добавете и ориза. Супата е готова, когато пилешкото месо започне лесно да се разпада при натиск с вилица.

Още по темата
Още по темата
Картофена крем супа със сьомга
Картофите се обелват, нарязват и сваряват. Добавят се почистените и нарязани моркови, розмаринът, бульоните и малко масло. Вари се, докато зеленчуците омекнат. След...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц