Пилешка кавърма

Пилешка кавърма Лакомник

Много лесно и невероятно вкусно предложение

Пилешка кавърма
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 птица (пиле, кокошка, гъска, пуйка, патица)

1/2 ч.ч. олио

6-7 глави кромид лук

4-5 домата

1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

1-2 люти чушки

7-8 зърна черен пипер

дафинов лист

1-2 стръка чубрица

1/2 връзка магданоз

сол

Начин на приготвянe

Пилето се почиства, измива се и се нарязва на порции, които се подсушават с кърпа и се пържат в сгорещената мазнина. Месото се изважда и в същата мазнина се задушава лукът, нарязан на филийки. Прибавя се 1 домат, нарязан на ситно. Слага се червеният пипер и сместа се залива с гореща вода. Връща се запърженото месо и се добавят останалите дребно нарязани домати, лютите чушки, черният пипер, дафиновият лист, чубрицата и сол на вкус. Ястието се вари на умерен огън, като от време на време се долива с гореща вода. Около 10-15 минути преди свалянето му от огъня, когато месото е почти готово, се слага предварително препеченото и размито с малко вода брашно. Ястието се доварява на слаб огън и се поднася с дребно нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Радомирска кавърма
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на дребни парченца. Пържи се в сгорещената мазнина до пълна готовност, след което се изважда. Чушките предварително се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц