Пикантно агнешко с дюли и зелен фасул

Пикантно агнешко с дюли и зелен фасул Лакомник

Вкусна и специална вечеря за неделята

Пикантно агнешко с дюли и зелен фасул
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 ч.л. канела

1/4 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. кимион

1/4 ч.л. кардамон

1/4 ч.л. кориандър

1/4 ч.л. сол

400 г агнешко филе

5 с.л. зехтин

800 г зелен фасул,

1 с.л. масло

шепа листа прясна мента

За топинга:

2 големи дюли, почистени и нарязани

100 мл розе

1 ч.л. пъпки карамфил

1 ч.л. индийско орехче

2 с.л. синап на прах

Начин на приготвянe

Оставете дюлите да заврят и намалете огъня да къкри 35-40 минути докато сместа стане с консистенцията на сладко. Добавете карамфил, индийско орехче и синап и разбъркайте добре. Поставете в буркан и оставете да се охлади на стайна температура.

Смесете в саханче и начукайте подправките за месото. Поръсете със сместа агнешкото и натъркайте добре. Оставете за 4 часа в хладилник.

Сотирайте месото в зехтин на средно силен огън за 8 минути от всяка страна и за по-дълго, ако искате да не е алангле. Запазете в чаша пуснатия от месото сос. В друг съд поддържайте месото топло. Кипнете боба за 3-4 минути, отцедете и охладете. По желание може и да го обелите и да сервирате отделно зрънцата от шушулките. Задушете в маслото на средно силен огън ментата и добавете за 3 минути и изцедения боб. Накрая добавете и месните сокове. Сервирайте агнешкото, аранжирано с боба и полято със сладкото от дюли. Украсете с ментата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц