Печен патладжан с кайма и моцарела

Печен патладжан с кайма и моцарела Лакомник

Интересна и вкусна вечеря за 40 минути

Печен патладжан с кайма и моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 патладжан

сол на вкус

4 домата

1 глава лук

2 скилидки чесън

4 с.л. зехтин

250 г кайма

1 ч.л. риган

125 г моцарела

Начин на приготвянe

Нарежете патладжаните, подправете със сол и оставете за 15 минути. Обелете и нарежете на ситно доматите, лука и чесъна също. Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете патладжаните и запържете до златисто от двете страни. Извадете върху салфетка. В същата мазнина запържете лука и чесъна, прибавете каймата и запържете, като подправите на вкус. Към край за 3 минути добавете доматите. Намаслете тавата, наредете патладжаните, отгоре на равен слой сложете каймата, върху нея нарязаната моцарела и запечете за 20 минути при 180 градуса.

Още по темата
Още по темата
Спагети с патладжани и печени чушки
Загрейте фурната на 200 градуса. Почистете чушките, нарежете ги наполовина, изпечете ги и обелете. Нарежете ги на ленти. Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц