Печена сьомга на тиган на Мира Добрева

Печена сьомга на тиган на Мира Добрева Лакомник
Печена сьомга на тиган на Мира Добрева
Автор:Лакомник

Тв водещата Мира Добрева не е маниачка на теми диети. Тя признава, че с времето се е научила просто да хапва по-хубави храни. Опитва се да научи и децата си по-рядко да си купуват пици и мазни сандвичи.

"Често приготвям храната им за училище. По-добре аз да им направя сандвич, отколкото да изядат някой със съмнителни продукти". Мира си има и някои тънкости, които прилага у дома. Често приготвя киноа, вместо ориз, предпочита печено месо, пред пържено.

Необходими продукти:

500 г филе от сьомга

300 мл сметана

сокът и кората на 1/2 бр. лимон

4 с.л. копър нарязан на много ситно

1 с.л. магданоз

сол

зехтин

Начин на приготвяне:

Сьомгата се запича в тефлонов тиган без мазнина на среден огън и с капак, докато добие златиста кафява коричка. Изважда се и се слага на топло. В тигана се слага сметаната подправките, лимоновият сок и настърганата кора от лимон. Оставя се да поври 5 минути. Рибата и гарнитурата й се разпределят на порции и се поливат със соса. 

Още по темата
Още по темата
Английски сладкиш на Мира Добрева
Мира Добрева не е фен на диетите. Тя похапва всеки следобяд парченца шоколад. Обича да угажда на семейството си и с вкусни сладкиши. "Храненето трябва да бъде...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц