Патладжани със сирена

Патладжани със сирена Лакомник

Леко и апетитно предложение за лятото

Патладжани със сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 средно големи патладжана

зехтин

400 мл доматен сос или 4-5 домата

За плънката:

200 г моцарела

400 г крема сирене

150 г настърган пармезан

2 яйца

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете патладжаните на 12 ивици и ги намажете от двете страни с малко зехтин. Гответе в тиган на умерен огън, по 1-2 минути от всяка страна, докато патладжаните започнат да омекват. След това ги оставете настрана, за да изстинат. Смесете всички продукти за плънката в купа, като предварително накъсате моцарелата и леко разбиете яйцата. Намажете дъното на плосък съд от йенско стъкло с доматения сос. Върху всяка ивица патладжан сложете от плънката и завийте на руло. Наредете патладжанените рулца върху доматения сос и ги поръсете с накъсаната моцарела или пармезан. Печете ястието около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата започне да се размеква. 

Още по темата
Още по темата
Пълнени патладжани с булгур
Оставете булгура да се кисне във вода за 30 минути. Разрежете патладжаните на половина и ги запечете в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути или до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц