Патладжанени рулца с извара

Патладжанени рулца с извара Лакомник

Прекрасно предястие с малко средства и усилия

Патладжанени рулца с извара
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 патладжана

300 г извара

200 г крема сирене

1 връзка пресен лук

магданоз

100 г орехи

4-5 скилидки чесън

черен пипер

сол

 

Начин на приготвянe

Нарежете патладжана на дължина на филийки с дебелина 1 сантиметър. Посолете ги леко и ги оставете да се отцедят на наклонена дъска за рязане - така се отнема горчивината на зеленчука. След около 30 минути е готов за топлинна обработка. Ще ви е необходима електрическа скара или грил тиган да изпечете патладжанените филии. След като ги изпечете ги оставете настрани, за да се охладят. Пригответе си сместа за пълнене на рулца през това време - смесете крема сиренето, изварата, нарязаните лук и магданоз, счуканите орехи, чесън и подправките. Охладените патладжанени филии се намазват със сместа и се навиват на рулца. Оставят в хладилника да се стегнат.

Прекрасно предястие, което отлично се съчетава с традиционната българска ракия

Още по темата
Още по темата
Рулца от риба
Филетата от риба се начукват леко и се мариноват със сол, черен пипер и лимонов сок. Престояват около 1 час. Морковите се рендосват на едро ренде и се задушават в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц